Pro Lauttasaari -mitali Koneen Säätiölle

Lauttasaaren säätiö myöntää pro Lauttasaari -mitaleja ansiokkaasti Lauttasaaren hyväksi toimineille yksityisille henkilöille tai yhteisöille. Koneen Säätiö on saanut pronssisen mitalin merkittävästä kulttuuriteosta Lauttasaaren hyväksi.

Koneen Säätiö osti vuonna 2015 huonoon kuntoon päässeen Lauttasaaren kartanon ja sen pihapiirissä sijaitsevan Punaisen Huvilan. 1800-luvun alkupuolella valmistuneen, juhlavaa empiretyyliä edustavan kartanon toteuttajana on ollut todenkäköisesti Carl Ludvig Engelin arkkitehtitoimisto. Koneen Säätiö korjasi usean vuoden ajan perusteellisesti tätä kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti merkittävää rakennusta. Kartanoa ympäröivä, puutarha-arkkitehti Bengt Schalinin suunnittelema puisto on myös kunnostettu lauttasaarelaisille avoimeksi puutarhaksi. Lauttasaaren kartanossa sijaitsevat nyt säätiön Helsingin toimitilat. Koneen Säätiö on tänä päivänä yksi merkittävimmistä suomalaisen tieteen, taiteen ja kulttuurin tukijoista.

Koneen Säätiön puolesta pro Lauttasaari -mitalin vastaanotti säätiön asiamies Anna Talasniemi Lauttasaari-Seuran, Lauttasaaren seurakunnan ja Lauttasaaren säätiön järjestämässä iItsenäisyysjuhlassa 6.12.2018 Lauttasaaren kirkolla.